Patiëntendag DCM & HCM

Home > Patiëntendag DCM & HCM

Patiëntendag DCM & HCM

VUmc locatie

In het hart van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam organiseert de Stichting Cardiomyopathie Onderzoek Nederland dit jaar op zaterdag 26 november haar allereerste landelijke Patiëntendag voor lotgenoten en hun familieleden, die belast zijn met de vormen van gedilateerde en hypertrofische cardiomyopathieën (DCM en HCM).

Op het veelbelovende programma staat een aantal interactieve plenaire en parallelsessies waarbij onderzoekers, klinisch genetici, sport- en kindercardiologen de laatste ontwikkelingen over beide genetische hartspierziekten komen vertellen.

Interactie met sprekers

Na elke presentatie krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers van diverse medische specialismen en uit verschillende ziekenhuizen. Deze vragen kan je ook alvast doorgeven via het online inschrijfformulier.

Unieke Lab-tour bij de VU

Vóór of na de Patiëntendag kan je een unieke rondleiding krijgen in het Labgebouw 0|2 waar door de week onderzoekers van de VU en Amsterdam UMC hard aan het werk zijn. Dit kan je in het online formulier aangeven.

ENERGY Trial & Double Dose onderzoeken

Misschien heb jij kort geleden deelgenomen aan de klinische ENERGY Trial waarvoor vrijwillige HCM gendragers met en zonder klachten werden gezocht. Tijdens de parallelsessie om 15 uur krijg je een update over de status van dit lopende klinisch onderzoek en wat de vooruitzichten…


• Lees deze blog verder op de website van de Stichting Cardiomyopathie Onderzoek Nederland.