Patiëntendag DCM & HCM

locatie amc 030623

Samen met de Stichting Cardiomyopathie Onderzoek Nederland organiseert het Amsterdam UMC dit jaar op zaterdag 3 juni in Amsterdam een landelijke Patiëntendag voor lotgenoten en hun familieleden, die belast zijn met de vormen van gedilateerde en hypertrofische cardiomyopathieën (DCM en HCM).

Op het dagprogramma staat een aantal informatieve (parallel)sessies waarbij onderzoekers, genetici en cardiologen zullen spreken over de laatste ontwikkelingen aangaande genetica, risico, behandeling en sport voor beide hartziekten.

Labtour bij de Experimentele Cardiologie

Tussen 13 en 14 uur heb je de gelegenheid om een unieke rondleiding te krijgen bij de afdeling Experimentele Cardiologie van het Amsterdam UMC, waar door de week het team van cardiologen en onderzoekers hard aan het werk zijn. Deelname kan je in het online inschrijfformulier aangeven.

Interactieve discussie

Aan het einde van de Patiëntendag volgt een interactieve discussie waarbij deelnemers hun vragen kunnen stellen aan de aanwezige sprekers. Via het online inschrijfformulier kan je alvast deze korte vragen doorgeven zodat deze tijdens de interactieve sessie kunnen worden meegenomen en beantwoord.

Informatief dagprogramma

Op de website van de Stichting Cardiomyopathie Onderzoek Nederland vind je een overzicht van alle plenaire en parallelsessies van de Patiëntendag waarbij de DCM en HCM hartspierziekten aan bod zullen komen…


• Lees deze blog verder op de website van de Stichting Cardiomyopathie Onderzoek Nederland.